Σύμβουλοι Archives - CRI Group

Η ομάδα μας > Σύμβουλοι

Ο Chris είναι λογιστής, μέλος του Σώματος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας. Το 1988 ίδρυσε τον Εκκαθαριστικό Οίκο Ιακωβίδης Κίμωνος και Σία, το πρώτο γραφείο στη Κύπρο με ειδίκευση όσο αφορά σε θέματα συναφή με την αφερεγγυότητα και έχει πολύχρονη πείρα (πέραν των 32χρόνων) στη Κύπρο και στο εξωτερικό σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το επάγγελμα του εκκαθαριστή η του διαχειριστή.

Μετά την απόσυρση του από τον πιο πάνω Εκκαθαριστικό Οίκο, τον Νοέμβριο του 2008, μαζί με άλλους πρωτοπόρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες, ίδρυσε το CRI Group.

Με την θεσμοποιήση του Insolvency Act 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ηλικία των μόλις 24 ετών, ο Chris εδραιώθηκε ως ο νεαρότερος εγκεκριμένος επαγγελματίας που εξειδικεύεται σε συναφή με το επάγγελμα θέματα. Έχει δε διοριστεί και διαχειριστεί περισσότερες από επτά χιλιάδες υποθέσεις μέχρι σήμερα, τόσο σε προσωπικές όσο και εταιρικές υποθέσεις.

Χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που επιτρέπουν οι διάφορες νομοθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, κατάφερε να αναδιοργανώσει με απόλυτη επιτυχία, αρκετές εταιρείες και να βοηθήσει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να περισώσουν τις επιχειρήσεις και την αξιοπρέπεια τους, σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Chris ειδικεύεται σε διασυνοριακά θέματα αφερεγγυότητας και σε εταιρικές αναδιοργανώσεις. Είναι πολύ γνωστός ανάμεσα στους συναδέλφους του σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω του ότι διορίστηκε σε αριθμό πολύπλοκων διασυνοριακών αναδιοργανώσεων, εκκαθαρίσεων και πτωχεύσεων που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις Παρθένες Νήσους, τις Σεϋχέλλες, τις Μπαχάμες, την Ινδία και το Νεπάλ, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Τζέρσεϋ.

Έχει δε λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια ως προσκεκλημένος ομιλητής σε θέματα που αφορούν τη διασυνοριακή αφερεγγυότητα και έγραψε πολλά άρθρα στον τομέα αυτό.

Εκτός από την πολύχρονη δράση του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, είναι ο πρώτος ξένος στον οποίο έχει δοθεί άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από την Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Αφερεγγυότητας της Ρουμανίας (National Union of Insolvency Practitioners of Romania) και μαζί με τους συνέταιρους του στο CRI Group, στοχεύει στην επέκταση των εργασιών της ομάδας στη χώρα αυτή.

Ο Chris είναι μέλος σε διάφορες Ενώσεις Eπαγγελματιών στον τομέα της Αφερεγγυότητας, Αναδιοργάνωσης και Αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων:

• Τhe Insolvency Practitioners Association;

• The Αssociation of Business Recovery Professionals;

• The Turnaround Management Association;

• The Canadian Bar Association;

• The American Bankruptcy Institute;

• The Association of Restructuring Advisors;

• The National Union of Insolvency Practitioners of Romania.

Κρις Ιακωβίδης

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Νίνος είναι Εγκεκριμένος Λογιστής από το 1974 και εργάστηκε στην Ernst & Young (“E&Y”), όπου παρέμεινε μέχρι το 1978. Μετά από την αποχώρηση του, εργάστηκε στον τομέα των ναυτιλιακών και του εμπορίου μέχρις ότου άνοιξε το δικό του γραφείο το 1982. Ενώ εργαζόταν στην E&Y, εξειδικεύτηκε σε θέματα αφερεγγυότητας και συνέχισε την εξειδίκευση του αυτή αργότερα, όταν εδραίωσε το δικό του γραφείο.

Με την θεσμοποιήσει του Insolvency Act 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο , όπου απαιτείτο ειδική άδεια για να μπορεί κανείς να ασχολείται με συναφή θέματα εκκαθαρίσεων και πτωχεύσεων, ήταν από τους πρώτους Κύπριους οι οποίοι έλαβαν έγκριση.

Ο Νίνος έχει σημαντική εμπειρία σε όλες τις μορφές αναδιοργάνωσης και αφερεγγυότητας, τόσο επί προσωπικής όσο και εταιρικής βάσεως, σε διάφορους τομείς του επαγγέλματος και είναι μέλος:

• Του Institute of Chartered Accountants της Αγγλίας και Ουαλίας

• Του Association of Chartered Certified Accountants

• Του Association of Business Recovery Professionals

• Του National Union of Insolvency Practitioners of Romania

• Σε διάφορους κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Νίνος Κουμέττου

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Τάσσος εργάστηκε στην Αστυνομία Κύπρου για σαράντα δύο χρόνια και αφυπηρέτησε το 2006 ως Αρχηγός Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου και υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα, μεταξύ άλλων, στον Κλάδο Εισαγγελίας, ως Διευθυντής του τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), ως Διοικητής του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και ως Διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Βραβεύτηκε και τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του από την INTERPOL και από τους Προέδρους της Δημοκρατίας Κύπρου και Ελλάδας.

Είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια και σε ομάδες συζήτησης για νομικά θέματα και θέματα επιβολής τάξης. Με την εμπειρία και υπόβαθρο του, ο Τάσσος αποτελεί αποδεδειγμένα ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας.

Τάσσος Παναγιώτου

Έρευνα και Εντοπισμός Περιουσιακών Στοιχείων

Η Άντρη Αντωνίου αποφοίτησε από το University of Liverpool με πτυχίο Νομικής και συμπλήρωσε το Legal Practice Course. Αργότερα, πραγματοποίησε τη διετή της άσκηση στο δικηγορικό γραφείο Needham and James LLP αποκτώντας τον τίτλο του δικηγόρου. Έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας και αργότερα εντάχθηκε στην εταιρεία Martineau αναλαμβάνοντας ζητήματα χρηματοδότησης ακινήτων και αφερεγγυότητας.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, προσχώρησε στο γραφείο του Επίσημου Παραλήπτη του Ηνωμένου Βασιλείου ως εξεταστής, από όπου και αποκόμισε πρακτική εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων πτωχεύσεων και εκκαθαρίσεων εταιρειών. Συμπλήρωσε διετή πρόγραμμα σε θέματα Αφερεγγυότητας αναπτύσσοντας τις γνώσεις της στον τομέα αυτό. Ακολούθως παρακάθησε στις εξετάσεις συμβούλου αφερεγγυότητας της Κοινής Επιτροπής (JIEB) της Αγγλίας.

Τον Νοέμβριο του 2011 μετακόμισε στην Κύπρο όπου εργοδοτήθηκε στην CRI ως υπεύθυνη στο Τμήμα των Πτωχεύσεων και των Υποχρεωτικών Εκκαθαρίσεων.

Η Άντρη τώρα είναι Διευθύντρια της CRI και επικεντρώνεται σε πολύπλοκου χαρακτήρα διασυνοριακές υποθέσεις αφερεγγυότητας. Εργάστηκε σε υποθέσεις οι οποίες καλύπτουν διάφορες δικαιοδοσίες συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και της Κύπρου

Άντρη Αντωνίου

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Μάριος Κοφτερός αποφοίτησε το 2012 από το University of Manchester με μεταπτυχιακό ως Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, εντάχθηκε στην CRI Group ως Insolvency Administrator και διαχειριζόταν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο φερέγγυων και αφερέγγυων εκούσιων εκκαθαρίσεων.

Το 2016 παρακάθησε με επιτυχία, σε εξετάσεις της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας στην Κύπρο λαμβάνοντας τον τίτλο  του Συμβούλου Αφερεγγυότητας.

Έκτοτε, έχει διοριστεί ως Εκκαθαριστής σε αρκετές εταιρείες  στην Κύπρο και ασχολείται με πολύπλοκες φερέγγυες και αφερέγγυες διασυνοριακές υποθέσεις, όπου και εμπλέκονται πολλές δικαιοδοσίες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν και το Μπελίζ.

Μάριος Κοφτερός

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας