Team Archive - CRI Group

Η ομάδα μας

Ο Chris είναι λογιστής, μέλος του Σώματος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας. Το 1988 ίδρυσε τον Εκκαθαριστικό Οίκο Ιακωβίδης Κίμωνος και Σία, το πρώτο γραφείο στη Κύπρο με ειδίκευση όσο αφορά σε θέματα συναφή με την αφερεγγυότητα και έχει πολύχρονη πείρα (πέραν των 32χρόνων) στη Κύπρο και στο εξωτερικό σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το επάγγελμα του εκκαθαριστή η του διαχειριστή.

Μετά την απόσυρση του από τον πιο πάνω Εκκαθαριστικό Οίκο, τον Νοέμβριο του 2008, μαζί με άλλους πρωτοπόρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες, ίδρυσε το CRI Group.

Με την θεσμοποιήση του Insolvency Act 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ηλικία των μόλις 24 ετών, ο Chris εδραιώθηκε ως ο νεαρότερος εγκεκριμένος επαγγελματίας που εξειδικεύεται σε συναφή με το επάγγελμα θέματα. Έχει δε διοριστεί και διαχειριστεί περισσότερες από επτά χιλιάδες υποθέσεις μέχρι σήμερα, τόσο σε προσωπικές όσο και εταιρικές υποθέσεις.

Χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που επιτρέπουν οι διάφορες νομοθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, κατάφερε να αναδιοργανώσει με απόλυτη επιτυχία, αρκετές εταιρείες και να βοηθήσει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να περισώσουν τις επιχειρήσεις και την αξιοπρέπεια τους, σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Chris ειδικεύεται σε διασυνοριακά θέματα αφερεγγυότητας και σε εταιρικές αναδιοργανώσεις. Είναι πολύ γνωστός ανάμεσα στους συναδέλφους του σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω του ότι διορίστηκε σε αριθμό πολύπλοκων διασυνοριακών αναδιοργανώσεων, εκκαθαρίσεων και πτωχεύσεων που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις Παρθένες Νήσους, τις Σεϋχέλλες, τις Μπαχάμες, την Ινδία και το Νεπάλ, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Τζέρσεϋ.

Έχει δε λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια ως προσκεκλημένος ομιλητής σε θέματα που αφορούν τη διασυνοριακή αφερεγγυότητα και έγραψε πολλά άρθρα στον τομέα αυτό.

Εκτός από την πολύχρονη δράση του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, είναι ο πρώτος ξένος στον οποίο έχει δοθεί άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από την Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Αφερεγγυότητας της Ρουμανίας (National Union of Insolvency Practitioners of Romania) και μαζί με τους συνέταιρους του στο CRI Group, στοχεύει στην επέκταση των εργασιών της ομάδας στη χώρα αυτή.

Ο Chris είναι μέλος σε διάφορες Ενώσεις Eπαγγελματιών στον τομέα της Αφερεγγυότητας, Αναδιοργάνωσης και Αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων:

• Τhe Insolvency Practitioners Association;

• The Αssociation of Business Recovery Professionals;

• The Turnaround Management Association;

• The Canadian Bar Association;

• The American Bankruptcy Institute;

• The Association of Restructuring Advisors;

• The National Union of Insolvency Practitioners of Romania.

Κρις Ιακωβίδης

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Νίνος είναι Εγκεκριμένος Λογιστής από το 1974 και εργάστηκε στην Ernst & Young (“E&Y”), όπου παρέμεινε μέχρι το 1978. Μετά από την αποχώρηση του, εργάστηκε στον τομέα των ναυτιλιακών και του εμπορίου μέχρις ότου άνοιξε το δικό του γραφείο το 1982. Ενώ εργαζόταν στην E&Y, εξειδικεύτηκε σε θέματα αφερεγγυότητας και συνέχισε την εξειδίκευση του αυτή αργότερα, όταν εδραίωσε το δικό του γραφείο.

Με την θεσμοποιήσει του Insolvency Act 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο , όπου απαιτείτο ειδική άδεια για να μπορεί κανείς να ασχολείται με συναφή θέματα εκκαθαρίσεων και πτωχεύσεων, ήταν από τους πρώτους Κύπριους οι οποίοι έλαβαν έγκριση.

Ο Νίνος έχει σημαντική εμπειρία σε όλες τις μορφές αναδιοργάνωσης και αφερεγγυότητας, τόσο επί προσωπικής όσο και εταιρικής βάσεως, σε διάφορους τομείς του επαγγέλματος και είναι μέλος:

• Του Institute of Chartered Accountants της Αγγλίας και Ουαλίας

• Του Association of Chartered Certified Accountants

• Του Association of Business Recovery Professionals

• Του National Union of Insolvency Practitioners of Romania

• Σε διάφορους κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Νίνος Κουμέττου

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Τάσσος εργάστηκε στην Αστυνομία Κύπρου για σαράντα δύο χρόνια και αφυπηρέτησε το 2006 ως Αρχηγός Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου και υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα, μεταξύ άλλων, στον Κλάδο Εισαγγελίας, ως Διευθυντής του τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), ως Διοικητής του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και ως Διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Βραβεύτηκε και τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του από την INTERPOL και από τους Προέδρους της Δημοκρατίας Κύπρου και Ελλάδας.

Είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια και σε ομάδες συζήτησης για νομικά θέματα και θέματα επιβολής τάξης. Με την εμπειρία και υπόβαθρο του, ο Τάσσος αποτελεί αποδεδειγμένα ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας.

Τάσσος Παναγιώτου

Έρευνα και Εντοπισμός Περιουσιακών Στοιχείων

Η Άντρη Αντωνίου αποφοίτησε από το University of Liverpool με πτυχίο Νομικής και συμπλήρωσε το Legal Practice Course. Αργότερα, πραγματοποίησε τη διετή της άσκηση στο δικηγορικό γραφείο Needham and James LLP αποκτώντας τον τίτλο του δικηγόρου. Έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας και αργότερα εντάχθηκε στην εταιρεία Martineau αναλαμβάνοντας ζητήματα χρηματοδότησης ακινήτων και αφερεγγυότητας.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, προσχώρησε στο γραφείο του Επίσημου Παραλήπτη του Ηνωμένου Βασιλείου ως εξεταστής, από όπου και αποκόμισε πρακτική εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων πτωχεύσεων και εκκαθαρίσεων εταιρειών. Συμπλήρωσε διετή πρόγραμμα σε θέματα Αφερεγγυότητας αναπτύσσοντας τις γνώσεις της στον τομέα αυτό. Ακολούθως παρακάθησε στις εξετάσεις συμβούλου αφερεγγυότητας της Κοινής Επιτροπής (JIEB) της Αγγλίας.

Τον Νοέμβριο του 2011 μετακόμισε στην Κύπρο όπου εργοδοτήθηκε στην CRI ως υπεύθυνη στο Τμήμα των Πτωχεύσεων και των Υποχρεωτικών Εκκαθαρίσεων.

Η Άντρη τώρα είναι Διευθύντρια της CRI και επικεντρώνεται σε πολύπλοκου χαρακτήρα διασυνοριακές υποθέσεις αφερεγγυότητας. Εργάστηκε σε υποθέσεις οι οποίες καλύπτουν διάφορες δικαιοδοσίες συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και της Κύπρου

Άντρη Αντωνίου

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Μάριος Κοφτερός αποφοίτησε το 2012 από το University of Manchester με μεταπτυχιακό ως Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, εντάχθηκε στην CRI Group ως Insolvency Administrator και διαχειριζόταν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο φερέγγυων και αφερέγγυων εκούσιων εκκαθαρίσεων.

Το 2016 παρακάθησε με επιτυχία, σε εξετάσεις της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας στην Κύπρο λαμβάνοντας τον τίτλο  του Συμβούλου Αφερεγγυότητας.

Έκτοτε, έχει διοριστεί ως Εκκαθαριστής σε αρκετές εταιρείες  στην Κύπρο και ασχολείται με πολύπλοκες φερέγγυες και αφερέγγυες διασυνοριακές υποθέσεις, όπου και εμπλέκονται πολλές δικαιοδοσίες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν και το Μπελίζ.

Μάριος Κοφτερός

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Ο Αντρέας Ευσταθίου είναι εγκεκριμένος λογιστής και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Είναι μέλος του Association of the Chartered Certified Accountants (ACCA) και Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας.

Έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος ελεγκτής για πάνω από μία δεκαετία σε ευρύ φάσμα πελατών, αποκτώντας πείρα σε μεγάλο εύρος υπηρεσιών όπως φορολογία, ΦΠΑ, επιχειρηματικά σχέδια και άλλα συναφή θέματα. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας από το 2017 και έχει περάσει επιτυχώς τις σχετικές εξετάσεις το 2018.

Ο Αντρέας εντάχθηκε στην ομάδα της CRI τον Ιανουάριο του 2022 και είναι ο Διευθυντής του Λογιστικού Τμήματος της εταιρείας, όντας υπεύθυνος για όλες τις λογιστικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων μισθοδοσίας, ΦΠΑ, φορολογικές υποθέσεις και συντονισμός των ετήσιων ελέγχων. Επίσης συμμετέχει σε διάφορες υποθέσεις αφερεγγυότητας, συμπεριλαμβανομένων διερευνητικών λογιστικών ελέγχων, έλεγχο λογιστικών αρχείων και εγγραφών για εντοπισμό, μεταξύ άλλων, ιχνηλάτηση κεφαλαίων, πιθανά παραπτώματα και/ή διασπορά περιουσιακών στοιχείων και βοήθεια σε έρευνες για απάτη και στην προετοιμασία σχετικών εκθέσεων.

Αντρέας Ευσταθίου

Διευθυντής Λογιστικού Τμήματος

Αφότου αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1982, με πτυχίο Οικονομικών. Εντάχθηκε σε ελεγκτικό λογιστικό γραφείο από όπου και αποκόμισε μια γενική εμπειρία.

Το 1989 εντάχθηκε στο γραφείο Ιακωβίδης Κίμωνος & Σία, γραφείο που ειδικευόταν σε θέματα αφερεγγυότητας, αποκτώντας σημαντικές γνώσεις σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα.

Τον Ιανουάριο του 2011, κουβαλώντας μαζί του πλούτο γνώσεων και εμπειρίας, εντάχθηκε στην ομάδα της CRI ως υπεύθυνος στο Τμήμα Εκούσιων Εκκαθαρίσεων.

Νίκος Νικολάου

Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Η Irina είναι Αδειοδοτημένη Σύμβουλος Αφερεγγυότητας τόσο στην Κύπρο όσο και στη Ρουμανία, όπου εργάστηκε με τη μεγαλύτερη εταιρεία αφερεγγυότητας στη Ρουμανία για πάνω από μια δεκαετία, έχοντας συντονίσει, μέχρι σήμερα, πάνω από 150 πολύπλοκες υποθέσεις αφερεγγυότητας και προ αφερεγγυότητας. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στην αναδιάρθρωση και ανάκαμψη επιχειρήσεων που καλύπτουν πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως η υγεία, το λιανικό εμπόριο και η ακίνητη περιουσία.

Irina Misca

External Consultant

Η Χαρά Βασιλείου είναι δικηγόρος και μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Αποφοίτησε το 2014 από το Nottingham Trent University και ξεκίνησε την πρακτική άσκησή της σε δικηγορική εταιρεία με έδρα την Κύπρο, όπου παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης λαμβάνοντας ευρεία εμπειρία στο αστικό και ποινικό δίκαιο. Τον Απρίλιο του 2017, ολοκλήρωσε επιτυχώς την εξέταση (προχωρημένο επίπεδο) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, όπου έγινε πιστοποιημένο μέλος του Chartered Institute for Securities and Investments. Εντάχθηκε στην ομάδα της CRI Group τον Σεπτέμβριο 2019 όπου ασχολείται πρωτίστως με διασυνοριακές υποθέσεις αφερεγγυότητας με επίκεντρο τα ποινικά θέματα και τις εσωτερικές έρευνες, βοηθώντας παράλληλα τους εξωτερικούς δικηγόρους της CRI Group σε περίπλοκα ζητήματα εμπορικών διαφορών.

Χαρά Βασιλείου

Νομική Λειτουργός

O Μάριος Παπαδόπουλος αποφοίτησε από το Middlesex University London με πτυχίο Νομικής και από το City University London με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο.  Συμπλήρωσε το Legal Practice Course και πραγματοποίησε τη μονοετή του άσκηση στη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκτώντας τον τίτλο του δικηγόρου. Το 2014 έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Εργάστηκε σε διάφορα δικηγορικά γραφεία από όπου και αποκόμισε πρακτική εμπειρία στο χειρισμό δικαστηριακών υποθέσεων όλων των ειδών.

Τον Ιούλιο του 2018 εργοδοτήθηκε στη CRI στο τμήμα Διαχειρίσεων ως Legal Officer.

Μάριος Παπαδόπουλος

Νομικός Λειτουργός

Ο Ορέστης Χατζηθωμάς αποφοίτησε το 2012 από το Liverpool John Moores University στο Ηνωμένο Βασίλειο  με δίπλωμα H.N.D στο Building Production Technology και πτυχίο BSc (Hons) στις Επιμετρήσεις Ποσοτήτων. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο, εγγράφηκε στο Ε.Τ.Ε.Κ στον κλάδο Επιμετρήσεις Ποσοτήτων και ξεκίνησε την εξάσκηση του επαγγέλματος σε γραφείο Συμβούλων Κόστους Κατασκευών και Επιμετρητών Ποσοτήτων μέχρι το 2014 όταν και αποδέχτηκε θέση σε εργοληπτική εταιρεία με έδρα το Riyadh της Σαουδικής Αραβίας όπου εργάστηκε για 3 χρόνια. Τον Μάϊο του 2017 επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό εταιρείας Συμβούλων Κόστους Κατασκευών.

Τον Ιούνιο του 2018 εργοδοτήθηκε στην CRI Group ως Σύμβουλος Ακινήτων και ασχολείται με την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας εταιρειών/ ατόμων που τελούν υπό καθεστώς  εκκαθάρισης και διαχείρισης.

Ορέστης Χατζηθωμάς

Σύμβουλος Ακινήτων